• image
 • image
 • image

Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány

Prev Next

SZÁNHÚZÓK A FELELŐS GAZDIKÉPZŐ PROJEKTBE…

A Budapesti Corvinus Egyetem végzős mesterszakos hallgatói közül néhányan nagyot álmodtak és egy szuper kezdeményezést indítottak el nemrég. Örömmel fogadtuk a felkérést, amikor megkeresték Alapítványunkat, hogy segítsük őket ebben...

Bővebben

Köszönjük nektek!

Köszönjük MINDAZOKNAK, akik adójuk 1%-val hozzájárultak az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány fajtamentő tevékenységéhez! A szánhúzó fajtamentés több éve működik sikeresen, rengeteg kutyusnak talált - talál gazdát, fizeti az állatorvosi költségeket,...

Bővebben

Lehet-e a kutyapanzió második otthona a …

Nyáron nyaralunk, télen telelünk… mit tegyek, ha nem vihetem magammal négylábú társamat? Lehet-e a kutyapanzió második otthona a kutyáknak? Bár a legtöbb kutyatulajdonos törekszik arra, hogy a család kedvencét, négylábú társukat (akár...

Bővebben
2016. december 15. csütörtök, 14:09

Figyelem, nyomokban szánhúzót tartalmazhat! – Keverékek egy fajtamentésnél

Alapítványunk célja a klasszikus szánhúzókutyák (Szibériai husky, Alaszkai Malamut, Samoyed) mentése és elhelyezése… Szól a hivatalos, tárgyszerű leírás. Hogy kerülnek hozzánk akkor mégis keverékek? Mert az emberek többsége, ha talál egy kék szemű kutyát egyből huskyra gondol. És persze jönnek a fotók, mi nézzük a jellegzetességeket. A füleket, a faroktartást, szigorú szemekkel vizslatjuk a lábak szögelését. De egy megszeppent, rosszabb esetben megrettent kutyánál nem hogy a természetes tartást nem tudjuk megfigyelni, de néha az is kétséges, egyáltalán megvan-e a füle, farka. Aztán persze mikor már nálunk van a kutya, attól kezdve már ő is a mi „gyerekünk”. Futjuk a megszokott köröket, orvosi karantén, oltások, ivartalanítás, panzió. Meggyógyítjuk összetört lelküket, elvégeztetjük az esetleg felmerülő egyéb orvosi műtéteket. Ha nem tartoznak a szerencsés kiválasztott és örökbefogadottak közé és letelik az egy év, újra oltjuk őket, közben továbbra is fizetjük a panziót. Tartjuk bennük a reményt, mikor szomorúan nézik, a gazdásodó huskykat. És továbbra is panzió és újabb 12 hónap, újabb oltás. Közben a mi szívünket is egyre jobban szorítja össze a kellemetlen érzés, hogy fogunk nekik gazdát találni….

Mert ők is csak arra várnak, amire minden kutya. Mi tudjuk, hogy az ő szemük is ugyanúgy csillog, amikor a hazatérő lépteket meghallják, az ő szívük is ugyanazt a ritmust dobogja, amikor a kulcs megcsörren a zárban és az ő lábuk is ugyanazt az örömtáncot járja, mikor végre belép a gazda az ajtón. Mert őket is ugyanabból gyúrta a teremtő, mint fajtatiszta társaikat. Egy nedves orr, egy hűséges kutyaszív és bizony nyomokban szánhúzót tartalmaznak.

És hogy kik is ők, akikről most szó van?

Elsőnek ott van az egyetlen kutyahölgy, Cindy.TotóEgy vidéki gyepmesteri telepről lett átvéve, szinte az utolsó pillanatban. Már ki lett írva altatásra, amikor mi beleláttuk a szamojédet. Már korábban tudtuk, hogy emlődaganatai vannak, sőt lövedék is van benne. Nem volt könnyű múltja, de Cindykét az már nem érdekli, ő előre tekint és egy gazdát lát a szemei előtt.

Aztán ott van Szemfüles, akit egy daganattal a szemén vettünk át.Totó Szintén egy sürgős eset volt, aki mellett nem mehettünk el, akkor sem ha csak sötétben hasonlít a szánhúzókra. Neki nem csak a reményt adtuk vissza, hanem az életét is megmentettük. Szemfülesnek tályogja volt, ami folyamatosan szívta el az erejét. És mi újra tettük csendbe a dolgunk, megerősítettük és a műtét alatt bíztunk a mi doktorunkban. De Szemfülesnek még célja van az életben, ezért nemcsak túlélte a műtétet, de szépen rendbe is jött. Bár bundáját már finom őszes „lisztréteg” fedi be, de még mindig bízik abban, hogy neki is lesz egy portája, amit védelmezhet. Erre vár már 2 éve nálunk, panzióban.

Tappancs egy kicsit kakukktojás, hiszen róla fotó alapján meg voltunk győződve, hogy husky.Totó Ő a tipikus példája, hogy mennyire félrevezethető lehet egy fénykép.

És végül, de nem utolsó sorban, azok akikről úgy hittük már révbe értek. A két fiatal legény, Totó a mókamester és Mikey a vizsloid.TotóTotó Mindketten gazdásodtak már egyszer, de örökbefogadó gazdáik idő és elhelyezési problémái miatt mindketten újra alapítványunk védencei. El sem tudjuk képzelni ők mit érezhetnek, hiszen nem tudják és nem értik mi történik körülöttük. Voltak eltaszítottak, kidobottak, majd megismerték az otthon biztonságát. Most pedig megint körbeveszik őket a bizonytalanság. De szívük továbbra is nyitott és továbbra is egy vágyuk van, tartozni valakihez. Bár Alapítványunk célja a szánhúzó kutyák mentése, mindig is lesznek nálunk keverékek. Ennek nem csak az az oka, hogy a kutyák nem származási lappal ülnek a kapunkban, hanem mert tudjuk, sok kutyának mi vagyunk az utolsó reménye. Akkor is, ha nem kék a szeme és nem áll a füle. Vállaljuk mindezt úgy, hogy tudjuk sokáig nálunk lesznek, talán évekig. Vállaltuk, pedig akár csak a több havi panziós költségük is igen komoly terhet jelent.

Minket a szánhúzók iránti szeretet hozott össze, Ti is miattuk támogattok minket. De bízunk benne, hogy a Ti szeretetetek is kiterjed összes védencünkre, bármilyen legyen is a családfája.

Most nem azt kérjük, hogy támogasd egy kiválasztott kutyánkat. Most arra kérünk Titeket, hogy segítsetek életben tartani a reményt, hogy ezeknek a kutyáknak is lehet Karácsonya, lehet jövője, lehet holnapja. Mi elhivatottak vagyunk, hogy ezt megadjuk bármelyik védencünknek, de ezt csak akkor tudjuk, ha Alapítványunknak is van jövője. És nélkületek nagyon sötéten festene ez a jövő.

Ha védenceink ellátásához, orvosi költségeihez szeretnél hozzájárulni, a következő számlaszámra történő utalással teheted:

Az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány számlaszáma: 10404742-50505249- 49551019
(A közleményben kérjük feltüntetni: 'KEVERÉKEK')
Nemzetközi bankszámlaszám: (IBAN) HU75 1040 4742 5050 5249 4955 1019
Swift kód: OKHBHUHB
Paypal: info[kukac]szanhuzoalapitvany.hu

Köszönjük!
Ne feledd: Sok kicsi, sokra megy!

Ha véglegesen nem is tudod befogadni, de ideiglenesen is segítséget nyújthatsz bármelyik védencünknek vagy lehetsz virtuális gazdája. Karácsony a csodák időszaka, váltsunk valóra együtt egy-egy Csodát.

Prev Next

Miért éri meg önkénteskedni?

Sokan el sem tudják képzelni, hogy mi vesz rá embereket arra, hogy a legnagyobb hidegben...

Bővebben

Szánhúzót találtam! Mit csináljak?

Sajnos a szánhúzó kutyák és keverékeik természetüknél fogva hajlamosabbnak bizonyulnak a szökésre, kalandozásra, mint a...

Bővebben

KEDVES ÖRÖKBEFOGADÓINK!

Sajnos létszám stopot kell kimondanunk. Kétszer annyi kutya van nálunk, mint amennyi a kapacitásunk. A mentett kutyák panziós, etetési és orvosi költségei havi 600 ezer - 700 ezer forint körül járnak, amit egyszerűen képtelenek vagyunk fizetni, így muszáj kimondanunk, a jelenlegi állomány mellett nem tudunk újabb kutyát átvenni, így is még 6 kutya érkezik rövid időn belül alapítványunkhoz.


Kérjük, támogassátok alapítványunkat. HOGYAN?

 • a Támogatói klubon keresztül havi fix összeg utalásával,
 • Josera agilo vagy economy táp küldésével védenceink számára,
 • örökbefogadással,
 • támogatás utalásával a bankszámla számunkra vagy paypal címünkre,
 • virtuális örökbefogadással,
 • a jótékonysági vásár webshopból egy tárgy megrendelésével adományért cserébe.

KÉRJÜK SEGÍTSETEK, HOGY NE KELLJEN BEZÁRNUNK ALAPÍTVÁNYUNKAT. SAJNOS EZ A VESZÉLY VALÓS!

 • Bevételeink nincsenek, csak hatalmas kiadásaink.
 • Támogatás nélkül nem tud működni az alapítvány.
 • Ha mi nem leszünk, nem tudjuk mi lesz a rengeteg rászoruló szánhúzókutyával.

Bankszámla számunk: 10404742-50505249-49551019 K&H Bank
Nemzetközi bankszámlaszám: (IBAN) HU75 1040 4742 5050 5249 4955 1019,
Swift kód:OKHBHUHB
Paypal címünk: info@szanhuzoalapitvany.hu
Jótékonysági vásár webshopunk: https://www.facebook.com/alapitvanyaszanhuzokert/photos/…

SEGÍTS, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

Üdvözlettel:
Dér Andrea
az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány Csapata nevében
www.szanhuzoalapitvany.hu
info@szanhuzoalapitvany.hu

Létszámstop

Hírlevél feliratkozás

szanhuzo RT @DublinAirport: Highs of 28C in the Ionians in June. Win 2 flights to Athens with @aegeanairlines. Just FW & RT to enter. #DUBAthens htt…
szanhuzo Tavaszi Örökbefogadó nap és Kutyás családi nap! – Ne hagyd otthon a kutyádat sem! ;) http://t.co/fPOdtOEL8e
szanhuzo Bolondgomba házhoz szállítással, avagy Henry költözne! http://t.co/jQvxiD8maz
szanhuzo Yeti, a mindig jókedvű “Don Juan”, szerető otthonát keresi http://t.co/69h7pbvY71
szanhuzo Kiürült védenceink éléskamrája! Kérjük, segíts. http://t.co/3YOijhEHfD

közösség  4623

segíts!

1%


TÖLTSD LE


NYOMTASD KI


NYILATKOZZ

ÉS KÜLDD!