• image
 • image
 • image

Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány

Prev Next

SZÁNHÚZÓK A FELELŐS GAZDIKÉPZŐ PROJEKTBE…

A Budapesti Corvinus Egyetem végzős mesterszakos hallgatói közül néhányan nagyot álmodtak és egy szuper kezdeményezést indítottak el nemrég. Örömmel fogadtuk a felkérést, amikor megkeresték Alapítványunkat, hogy segítsük őket ebben...

Bővebben

Köszönjük nektek!

Köszönjük MINDAZOKNAK, akik adójuk 1%-val hozzájárultak az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány fajtamentő tevékenységéhez! A szánhúzó fajtamentés több éve működik sikeresen, rengeteg kutyusnak talált - talál gazdát, fizeti az állatorvosi költségeket,...

Bővebben

Lehet-e a kutyapanzió második otthona a …

Nyáron nyaralunk, télen telelünk… mit tegyek, ha nem vihetem magammal négylábú társamat? Lehet-e a kutyapanzió második otthona a kutyáknak? Bár a legtöbb kutyatulajdonos törekszik arra, hogy a család kedvencét, négylábú társukat (akár...

Bővebben
2017. február 27. hétfő, 19:06

Ismeritek Cindyt a Maci Laciból?

Cindy a gyepmesterin
A mi Cindykénk története akár egy tündérmese is lehetne. A mostohakislány, akire egy Jó Tündér vigyáz és egyengeti sorsát. De akkor miért csak „lehetne”? Mert nincs happy end.

Cindy a gyepmesterin2016. augusztusában kerül egy kicsi, vidéki gyepmesteri telepre társával együtt. Már akkor látszott, hogy gondok vannak vele, hiszen a hatalmas bundából kilógott valami nem odavaló. És a Jó Tündér először vetette tekintetét kicsi főhősnőnkre. A gyepmesteri telepre olyan állatvédők járnak, akiknek módjukban állt kivinni orvosi vizsgálatra. Emlődaganatot állapítottak meg, de a tüdőröntgen nem mutatott ki áttétet. Viszont volt más, ami összeszorította minden kutyaszerető ember szívét: 2 légpuskalövedék van a hátában. És bár ez a kedves Maci lány nem tudta elmondani történetét, de a testén található nyomok meséltek. De talán nem is akarta elmesélni, hiszen ő csak előre tekintett, nem tudván hogy feje felett súlyos döntést hoztak. A gyepmesteri telep 6 férőhelyes, állandó teltházzal. Akikre nincs jelentkező, akikre nincs remény, altatási listára kerülnek.

Cindy a gyepmesterinEz várt Macira is és a végső dátum rohamosan közeledett. De a Jó Tündér összevonta szemöldökét, mondván ez így nem helyes, meglengette pálcáját és Maci egy kocsiban találta magát, ami suhant vele Budapestre, Alapítványunk orvosi rendelőjébe. A szokásos rutinvizsgálatok után Maci felkerült a műtőasztalra, hogy megszabaduljon az emlődaganattól, mielőtt áttétet képez. Ugyanezen okból hamarosan megtörtént az ivartalanítás is. Két ekkora műtét azonban megviselte Macit és először látszódtak rajta a csüggedés jelei. De Jó Tündére nem vesztette őt szem elöl és a doktornő képében segítségére sietett. Maci kozmetikába ment és mintha ott lemostak volna minden bajt és bánatot. Egy összetört Maci ment be és egy igazi csajos Cindy Maci jött ki. A tündérporból futotta még egy ideiglenes befogadóra is, így családi környezetben gyógyulhatott. És végre kikerülhetett a társkereső hirdetés, miszerint Cindy Maci keresi az ő Maci Laciját.

Cindy a gyepmesterinAz Élet azonban úgy gondolta, még egyszer próbára teszi Cindy Macit. Újra csomók jelentek meg, most másik oldalt, így nem lehetett már tovább halogatni a másik emlősor eltávolítását. Cindy a múlt héten túl is esett a műtéten. Egy több mint 50 centis műtéti heg van most ismét rajta, de mi reméljük ez volt az utolsó próbatétele.

Cindy a gyepmesterinCindyke nem husky így Alapítványunknál hátránnyal indul. Pedig egy csuda kedves kislány, aki finoman, nem tolakodóan, de mindenhol ott szeretne lenni. Nagyon igyekszik, hogy igazi jó kutya legyen. Megtanult labdázni, kutyafuttatóba jár barátkozni és kutyapárnán alszik. Azonban műtétje nem csak rajta ejtett hosszú vágást, de Alapítványunk pénztárcáján is.
Most nekünk is szükségünk van Jó Tündérekre, ezért ismét Hozzátok fordulunk. Kérjük, lengessétek meg pálcátokat, keressétek ki a zoknis fiók sarkából a tündérporos szelencét, mert Nélkületek nem megy tovább. A segítségre szoruló szánhúzók listája egyre hosszabb, viszont a bankszámlákon szereplő összeg egyre kisebb. Ahhoz hogy bármelyik segítségkérésnél azt tudjuk mondani, igen jöhet, a Ti folyamatos támogatásotok szükséges.

Ha Cindy Maci ellátásához, orvosi költségeihez szeretnél hozzájárulni, a következő számlaszámra történő utalással teheted:

Az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány számlaszáma: 10404742-50505249-49551019
(A közleményben kérjük feltüntetni: ’CINDY/MACI’)
Nemzetközi bankszámlaszám: (IBAN) HU75 1040 4742 5050 5249 4955 1019
Swift kód: OKHBHUHB
vagy
Paypal: info[kukac]szanhuzoalapitvany.hu

Ha véglegesen nem is tudod befogadni, de ideiglenesen is segítséget nyújthatsz bármelyik védencünknek. Mert együtt, de csakis együtt meg tudjuk adni minden rászoruló szánhúzónak a reményt.

Prev Next

Miért éri meg önkénteskedni?

Sokan el sem tudják képzelni, hogy mi vesz rá embereket arra, hogy a legnagyobb hidegben...

Bővebben

Szánhúzót találtam! Mit csináljak?

Sajnos a szánhúzó kutyák és keverékeik természetüknél fogva hajlamosabbnak bizonyulnak a szökésre, kalandozásra, mint a...

Bővebben

KEDVES ÖRÖKBEFOGADÓINK!

Sajnos létszám stopot kell kimondanunk. Kétszer annyi kutya van nálunk, mint amennyi a kapacitásunk. A mentett kutyák panziós, etetési és orvosi költségei havi 600 ezer - 700 ezer forint körül járnak, amit egyszerűen képtelenek vagyunk fizetni, így muszáj kimondanunk, a jelenlegi állomány mellett nem tudunk újabb kutyát átvenni, így is még 6 kutya érkezik rövid időn belül alapítványunkhoz.


Kérjük, támogassátok alapítványunkat. HOGYAN?

 • a Támogatói klubon keresztül havi fix összeg utalásával,
 • Josera agilo vagy economy táp küldésével védenceink számára,
 • örökbefogadással,
 • támogatás utalásával a bankszámla számunkra vagy paypal címünkre,
 • virtuális örökbefogadással,
 • a jótékonysági vásár webshopból egy tárgy megrendelésével adományért cserébe.

KÉRJÜK SEGÍTSETEK, HOGY NE KELLJEN BEZÁRNUNK ALAPÍTVÁNYUNKAT. SAJNOS EZ A VESZÉLY VALÓS!

 • Bevételeink nincsenek, csak hatalmas kiadásaink.
 • Támogatás nélkül nem tud működni az alapítvány.
 • Ha mi nem leszünk, nem tudjuk mi lesz a rengeteg rászoruló szánhúzókutyával.

Bankszámla számunk: 10404742-50505249-49551019 K&H Bank
Nemzetközi bankszámlaszám: (IBAN) HU75 1040 4742 5050 5249 4955 1019,
Swift kód:OKHBHUHB
Paypal címünk: info@szanhuzoalapitvany.hu
Jótékonysági vásár webshopunk: https://www.facebook.com/alapitvanyaszanhuzokert/photos/…

SEGÍTS, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

Üdvözlettel:
Dér Andrea
az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány Csapata nevében
www.szanhuzoalapitvany.hu
info@szanhuzoalapitvany.hu

Létszámstop

Hírlevél feliratkozás

szanhuzo RT @DublinAirport: Highs of 28C in the Ionians in June. Win 2 flights to Athens with @aegeanairlines. Just FW & RT to enter. #DUBAthens htt…
szanhuzo Tavaszi Örökbefogadó nap és Kutyás családi nap! – Ne hagyd otthon a kutyádat sem! ;) http://t.co/fPOdtOEL8e
szanhuzo Bolondgomba házhoz szállítással, avagy Henry költözne! http://t.co/jQvxiD8maz
szanhuzo Yeti, a mindig jókedvű “Don Juan”, szerető otthonát keresi http://t.co/69h7pbvY71
szanhuzo Kiürült védenceink éléskamrája! Kérjük, segíts. http://t.co/3YOijhEHfD

közösség  4623

segíts!

1%


TÖLTSD LE


NYOMTASD KI


NYILATKOZZ

ÉS KÜLDD!