Fanta

Emberekkel való viszonya:barátságos viselkedés

Gyerekekkel való viszonya:nincs tesztelve

Háziállatokkal való viszonya:nincs tesztelve

Más kutyákkal való viszonya:

Kanokkal (északi típusú kutyák):barátságos viselkedés

Szukákkal (északi típusú kutyák) :barátságos viselkedés

Más fajtájú kutyákkal:barátságos viselkedés

Egyéb tapasztalt viselkedés:

szökős:Igen

Egyéb figyelemre méltó magatartása:

Külföldre örökbefogadható-e:Nem

Virtuális örökbefogadás folyamata!

Az alapítvány gondozásában lévő kutyákat egyszerű módon is támogathatja így a kutya virtuális gazdájává válhat.

Mely kutyák fogadhatóak virtuálisan örökbe?

Azok a kutyák fogadhatóak virtuálisan örökbe, akik az alapítvány gondozásában állnak és az adatlapjukon a fénykép alatt látható a PAYPAL szimbólum.

Kiknek ajánljuk a virtuális örökbefogadást?

Ha valamilyen okból nem tud kutyát befogadni otthonába, de szívesen segítene egy-egy árva kutyának, alapítványunknál lehetősége van virtuális örökbefogadásra! A virtuális örökbefogadással azok a felelősen gondolkodó kutyabarátok is gazdikká válhatnak, akik életkörülményeik miatt nem tudnak megfelelő környezetet biztosítani egy háziállat számára. A virtuális örökbefogadás lényege, hogy egy meghatározott összegű adománnyal támogatja a kiválasztott kutyát. Így, a kiválasztott védence ellátását tudja biztosítani, ami a kutyusnak, egy tál ételt, egy-két hét panziós tartózkodást vagy egy oltást jelenthet. A támogató védencét látogathatja az alapítvány panziójában.

Mennyi az az összeg, amivel támogathatom a kiválasztott kutyát?

Támogatás összege tetszőleges de minimum 500 Ft-nak kell lennie.

Hogyan lehetek virtuális örökbefogadó?

Kérjük, kattintson az Örökbe szeretném fogadni menüre, majd ott adja meg az elérhetőségi adatokat és azt követően pedig válassza a Virtuális örökbefogadó szeretnék lenni részben az Igen lehetőséget.

Hogyan jutathatom el a támogatás összegét?

Jelenleg 2 lehetőség áll rendelkezésre adományának eljutattására.

Hagyományos banki átutalással:

Számlaszáma: 10404742-50505249-49551019

Közlemény rovat: kérjük tüntesse fel, hogy virtuális örökbefogadás vagy a kutya nevét.

Online bankártyás adományozással Paypalon keresztül.

Ez esetben a kutya adatlapján válassza a Paypal gombot, így könnyedén Online adománnyal tudja támogatni a kiválasztott kutyát. A közleménybe kérjük írja be a támogatni kívánt kutya nevét vagy adatbázis számát.

Hogyan működik a PayPal bankkártyás adományozás?

A Paypal gombra kattintva a PayPal angol nyelvű weblapján az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány adományozói űrlapjához érkezik. A felkínált összeg (Donation amount) megadása után a már regisztrált PayPal felhasználók e-mail címük és jelszavuk megadásával beléphetnek és véglegesíthetik felajánlásukat. A nem PayPal felhasználók pedig bankkártyájuk segítségével (mint egy webáruházban való vásárláskor) tehetik meg felajánlásukat alapítványunk számára. A tranzakció oldalunktól függetlenül a Paypal biztonságos szerverein történik a Paypal számunkra semmilyen személyes adatot nem ad át.További információkat Ezen a linken talál

Köszönjük!

Tisztelt jelentkező!

Köszönettel vesszük a jelentkezését a kutyára. Kérnénk, hogy az alábbi kérdésekre válaszoljon, és csak ennek ismeretében küldje el jelentkezését. Hamarosan munkatársunk kapcsolatba lép Önnel az alább megadott elérhetőségeken. Kérnénk, hogy látogassa meg ismeretterjesztő menüpontunkat, ahol a szánhúzó kutyák jellegzetességeit ismerheti meg és azt követően hozzon felelős döntést, mely reméljük hosszú távú jó döntés lesz.

Hány éves Ön?
Név:
Lakcím
E-mail cím:
Telefon:
Virtuális örökbefogadó szeretnék lenni:
Miért pont ezt a kutyát választotta?:
Érdeklődött már a fajtaspecifikus jellemzőről (védőösztön, aktivitás, stb.)?
Felnőttek száma?:
Gyermekek száma (életkoruk)?:
* Abban az esetben, ha 12 évnél fiatalabb gyermek van a családban, tisztában van vele, hogy néhány kutya durvábban játszik, adott esetben a pihenés és evés közben nem lehet megzavarni vagy hogy a gyereket és a kutyát kettesben nem lehet magára hagyni ? Némely kutya nem viseli jónéven ha gyerekek egész nap "rajta lóg".
Kik fognak a kutyáról gondoskodni?:
Ház?
Lakás?
Albérlet?:
* Abban az esetben, ha albérletben lakik, a tulajdonos beleegyezését abba, hogy kutyát tartson ott?
Hányadik emelet?(lépcső vagy lift van az épületben?):
Városközpont?
Külváros?
Agglomeráció?
Jelenleg hány kutyát tart?:
Azok milyen neműek ?:
Ivartalanítva vannak a kutyái?
Tervezi e a jövőben, hogy leendő vagy jövőbeli kutyáinak kölykei szülessenek, ha igen, miért?:
Kennelben tartaná a kutyát?
Ha nincs állandó helye még a kutyának, hogy oldaná meg a tartását?:
Van ingatlanjának kertje?
Bekerített?
A kert nagysága?:
Hol aludna a kutya éjszaka?:
Volt-e Önnek szánhúzó kutyája és melyik fajta?:
Eddig hány kutyája volt és azok milyen fajtájuak voltak?:
Van-e egyéb háziállata, azok milyen állatok (szárnyas,macska stb)? :
Van főállása?
Mennyi időt kellene a kutyának egyedül lennie? :
Van rá lehetősége pár napot kivenni, hogy az új családtagnak könnyebb legyen a beilleszkedés, az új otthon megszokása?
Minden családtagja egyetért a kutya érkezésével?
Biztos abban, hogy Ön vagy valamelyik családtagja nem szenved kutyaszőr allergiában?
Írja le röviden hogyan képzeli egy napját az új családtaggal! :
Szabad póráz nélkül sétáltatni kutyát a környékén?
Lehetséges lenne, hogy a kutya megfelelő kapcsolatot teremtsen más kutyákkal?
Tervezi, hogy elmegy kutyaiskolába a kutyával/kutyaoviba a kölyökkel?
Mit gondol, milyen gyakran van szüksége egy kutyának sétára és mennyi ideig? :
Van a közelben kutyafuttató vagy messze van lakóhelyétől?
Vannak parkok, kijelölt kutyasétáltató helyek, rétek, mezők vagy erdők a közelben?
Rendelkezik elegendő türelemmel, idővel és megértéssel a szoktatási időszakra (pl. szobatisztaság, félénkség, bizalmatlanság, bizonytalanság, kölyköknél a rágási időszak, stb.)?
Tisztában van azzal, hogy a kezdeti orvosi költségek magasak lehetnek a környezetváltozás, a költözési stressz vagy az étkezés átállás következtében?
Néhány esetben a kutyáknak lehetnek ismeretlen eredetű betegségeik, sérüléseik, hegeik (lelkileg vagy testileg). Ez oka lehet annak, hogy a kutyát visszaadja?
Sokat van úton, sok új helyzettel kell a kutyának szembesülnie?
Képes a kutyának a megszokott környezetébe nyugalmat és kiegyensúlyozottságot nyújtani?
Hajlandó lenne hosszabb utat is megtenni azért, hogy az új családtagot megismerhesse?
Van már elképzelése, hogy nyaralás alkalmával ki vigyázna a kutyára? Válsszon az opciók közül
Tisztában van-e azzal, hogy nem elegendő napi egyszer az etetéséről gondoskodni, folyamatos ellenőrzést igényel, magányában megszökhet, rongálhat?
Mutassa be, hogy milyen lenne az a kutya, amelyik Önt a kutya visszaadására kényszerítené!:
Fogadott már örökbe mentett kutyát? Ha igen, mikor és honnan? :
Adott már vissza állatot? Ha igen, mikor és miért? :
Az anyagi helyzete elég biztos ahhoz, hogy az időközben felmerülő költségeket adott esetben fedezze (étel, orvosi költségek, szükséges eszközök)?
Mennyire tippeli az egy évre jutó alapvető orvosi költségeket? (beleértve kötelező oltások, féreghajtás, fogkőleszedés, kisebb sérülések) :
Utánanézett már az itthoni állattartási törvényeknek?
Gondolt már arra, hogy a kutya akár 15-16 évig is élhet és ezt figyelembe vette a tervezések során?
Tudja, hogy amikor egy kutya öregszik, -még ha egészséges is-, egyre többször kell kimennie és akár inkontinencia is felléphet? Talán nem tud már lépcsőzni és nem tud egyedül beszállni majd az autóba?
Mit gondol, hogy mi lehet annak az oka, ha a kutya ás, rongál, szétrág bizonyos dolgokat, és ez kinek a hibája?
Leírná pár szóval, hogyan képzeli el az új jövevényt?
Beleegyezik-e abba, hogy időnként ellenőrizzük az örökbefogadott kutyát illetve információt kérjünk az állatorvosától?
Csak akkor javasoljuk, hogy kutyát tartson, ha minden kérdésre IGEN-nel válaszolt.
Védenceink örökbeadásánál lényeges tudnivaló, hogy mindig elsősorban az állatok érdekeit vesszük figyelembe. A jó döntéshez pedig ismernünk kell a kutya alapvető tulajdonságait, és a leendő gazdi elvárásait. Ha Alapítványunk panziójából szeretne kiválasztani a kutyát, előre egyeztetett időben ott bármikor szívesen látjuk (elérhetőségek honlapunkon a kapcsolati menüpont alatt, Kurucz Ildikó vagy Ritz Sára). Csak oltott, egyedi azonosítókkal ellátott, parazitamentesített kutyát adunk örökbe, ivartalanítva.

Mik az örökbefogadás feltételei?

Állatot csak 18. életévét betöltött személy fogadhat örökbe.

Csak az örökbefogadó viheti el az állatot, ajándékba nem adható. Az Örökbefogadási Nyilatkozatot csak az új gazdi írhatja alá, akinek lakcímét - az állat leendő tartózkodási helyét - igazolnia kell. Albérletbe nem adunk állatot. Láncra, semmi esetre sem adunk kutyát. Az örökbefogadónak vállalnia kell, hogy az alapítvány munkatársa ellenőrizhesse a tartási körülményeket. Adatait természetesen bizalmasan kezeljük. Amennyiben az alapítvány képviselője nem megfelelőnek ítéli az örökbefogadott állat tartását, vagy a Nyilatkozat durva megszegését tapasztalja, az állatot visszakövetelheti. Az örökbefogadható állatoknak nincs "áruk", az alapítvány nem kéri vissza azt az összeget, amelyet védenceire fordít, mivel némelyik kutyánál ez akár a több tízezer forintot is eléri. Ugyanakkor elvárható egy jelképes összeg adományozása az Alapítvány javára, hiszen ellátásukat és állatorvosi költségeiket kizárólag nagylelkű adományaikból és az adó 1%-ból tudjuk finanszírozni.

Külön említést érdemel, hogy ha idős ember(ek) vállal(nak) kutyát, azt előrelátó módon, ne csak saját érdekeiket figyelembe véve tegyék. Gondolunk itt arra, ha egy aktivitásából már sokat vesztett néni vagy bácsi mindenképpen csak kölyköt szeretne magához szoktatni, ezt sajnálatosan sok negatív tapasztalatunkból okulva nem tartjuk helyénvalónak. Egy (kis)kutya tanítása rengeteg energiát, következetes, néha erélyes nevelést követel, ennek hiányában súlyos viselkedésbeli problémák merülhetnek fel az állatnál, amik a későbbiekben súlyosbodhatnak is, különösen, ha a gazdi megoldásként a kutya elszeparálását (megkötését, elzárását) választja, mert “ugrál”, mert “nem lehet bírni vele”. Nem beszélve arról a tényről, hogy egy idős embernek sokkal gyakrabban adódnak egészségügyi gondjai, amikor kénytelen az állatát valakire bízni (ha van kire). És ne feledjük, az örökbefogadás ideális esetben egy életre szól! Így véleményünk szerint idősek inkább nyugodtabb, idősebb, megfontoltabb kutyust válasszanak társnak, ne szeleburdi kölyköt(felnőtt kutyát).

Az örökbefogadás menete

Ha Önnek nincs elképzelése, hogy milyen kutyust szeretne, írja meg nekünk és munkatársaink szívesen segítenek a választásban. Ha konkrétan egy kutya érdekli, akinek a hirdetését honlapunkon látta, mielőtt eljönne, mindenképpen érdemes telefonon is rákérdezni, hogy biztosan meglegyen.

A honlapunkon szereplő hirdetéseket igyekszünk folyamatosan aktualizálni, de erre sajnos csak a jelentkezés leadását követően van módunk, így előfordulhat néhány nap csúszás, így előfordulhat a hirdetés már nem aktuális. A mások által más weboldalakra átmásolt hirdetéseinkről gyakran nem is értesülünk, így egyéb helyekről származó információk hitelességéért nem tudunk felelősséget vállalni.

Ha megszületett a döntés, hogy örökbefogadja védencünket, munkatársunkkal minden fontos részletet megbeszélhetnek, és az állattal való személyes ismerkedésre is lehetőség van. Ha már meglévő kutyája mellé szeretne társat, az ő összeismertetésük is megoldható, ha elhozza magával. Fontos, hogy valóban megfontolt, felelősségteljes döntés szülessen! Ha kiválasztotta leendő kutyusát, de még nem tudja elvinni (felkészül az állat érkezésére, elutazik, stb.), lehetőség van a "lefoglalására". Ebben az esetben felírjuk az elérhetőségét, és a megbeszélt időpontig más nem fogadhatja örökbe. Ha valami miatt meggondolná magát, vagy a határidőn belül nem kapunk visszajelzést, úgy a következő gazdi jelölté az elsőbbség. Az Örökbefogadási Nyilatkozat kitöltése és aláírása után akár azonnal elvihető a kutyus. Kérjük, hozzon magával pórázt, nyakörvet. A kutyát érvényes oltási könyvvel, parazita mentesítve adjuk oda, további oltási programját a befogadó választott állatorvosával intézi. Ha valamilyen oknál fogva mégsem tudja megtartani a kutyust, tudtunkon kívül nem adhatja másnak, sem másik menhelyre, hanem köteles ellenszolgáltatás nélkül, előre egyeztetett időpontban visszahozni. Ha problémája adódik örökbefogadott kedvencével, hívja munkatársainkat, minden lehetséges módon megpróbálunk segíteni.

Legfontosabb számunkra, hogy állataink szerető családba, gondos gazdihoz kerüljenek, ezért minden visszajelzésnek nagyon örülünk. Ha lehetősége van képekkel illusztrált beszámoló küldésére, nagyon megköszönjük, hiszen ezek adnak lelkierőt küzdelmes és gyakran kiábrándító munkánkhoz.

Köszönettel az
Összefogás a Szánhùzókért Alapítvány csapata
Ez géppel kitöltött dokumentum (aláírás nélkül is érvényes) Aláírásával belegyezik, hogy adatait tároljuk, de harmadik személynek nem adjuk át. Kivéve, amennyiben az állatok kímélete céljából ez szükséges.

Adatlap szerkesztése

Az alábbi linkre kattintva Ön szerkesztheti azoknak a kutyáknak az adatlapját, amelyeknek Ön a gazdája. A szerkesztéshez be kell jelentkeznie.